ה- “C” המנצח: חשיבות ה-Cut של היהלום

דף הבית » בלוג » ה- “C” המנצח: חשיבות ה-Cut של היהלום

רוב האנשים שמתחילים לחפש או להתעניין לרכוש יהלום נתקלים במושגים רבים השייכים רק לעולם היהלומים. המושג שקופץ כמעט בכל מאמר או חיפוש מידע בעניין יהלומים הוא “The 4 C’s”, או בהרחבה:

  1. Carat- משקל היהלום או גודלו הנמדדים ביחידות של קרט (1 קרט= 0.2 הגרם, 100 נקודות= 1 קרט).
  2. – Colorצבע היהלום. נע על הסקאלה שבין D(הצבע הכי גבוה, ללא גוון כלל) ועד הצבע Z (הצבע הכי נמוך בגוון כמעט צהוב/חום לחלוטין)
  3. – Clarity ניקיון היהלום. נע על הסקאלה שבין FL(ללא פגמים כלל) ועד I3 (מלא פגמים גדולים הנראים בעין ומשפיעים גם על “חיותו” של היהלום)
  4. Cut – איכות החיתוך של היהלום. הפרופורציות בין משטחי הליטוש, הזויות, עומק הפויליון, גודל הלוח. כל אלו משפיעים יחדיו על איכות קליטת האור לתוך היהלום וממנו חזרה החוצה- מה שיוצר את האפקט של הברק והצבעים השונים הנקלטים בעין האדם כאשר הוא מתבונן ביהלום. נע על הסקאלה שבין Excellent cut (מושלם פרופורציונאלית) לבין Poor cut ( רמה נמוכה מאוד של פרופורציות החיתוך).

כל הארבעה משפיעים יחד, גם על איכותו של היהלום ועל כמה הוא נוצץ, וכמובן גם על מחירו בשוק.

מה שלא כולם יודעים הוא, עד כמה משקלו של האחרון ברשימה (Cut) הוא קריטי לקבלת האפקט המתבקש מתכשיט המשובץ יהלומים: מנצנץ בברק מלוא קשת הצבעים, מלא “אש” ומושך את עיני סביבתו.

והלא, זה מה שבאמת חשוב: עד כמה היהלום אותו אתה קנית לאישה שאיתך, או שאת פינקת את עצמך מלא חיים מנצנץ ומבריק! לא באמת חשוב עכשיו האם הניקיון הוא SI1 או VS1, אם איכות החיתוך של היהלום הוא ברמה נמוכה. יהלום בצבע K, בניקיון SI2 וברמת חיתוך EXCELLENT ינצנץ וירשים הרבה יותר מיהלום בצבע D, בניקיון VS2 אך ברמת חיתוך POOR.

צרו איתי קשר: